Hátom Brit Cica a Háznál

Hátom Brit Cica a Háznál

2010. július 24., szombat

Hámhoz szoktatás



     Vettünk macskahámot a Cupidonak, és elkezdtük a szoktatást. Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű, és azt is, hogy több lépcsőfok kell ahhoz, hogy a macskahám felvétele már ne okozzon problémát, de azért az embert mindig érik meglepetések. Egy alkalommal már próbáltam ráadni a  hámot, de akkor nagyon keveset volt rajta, és meg is ilyet tőle.
     A mostani alkalommal úgy adtuk fel rá, hogy folyamatosan tudjon róla, hogy rátettünk valamit. Persze közben játszottunk vele, de azért nem úgy tettük fel rá a hámot, hogy jaj észre ne vegye. Lassan kapcsoltuk be a két részt, és közbe simogattuk. Aztán a simogatást abba hagytuk, és próbáltuk játékra ösztönözni hívogatni. Azt szerettük volna elérni, hogy mozogjon magától a hámban. 
    El is kezdett mászkálni, és nem igazán tetszett neki, hogy van rajta valami ... ugrándozott egyet kettőt, hátha leesik róla ... aztán rohanni kezdett idegesen. Közbe próbáltunk hozzá nyugtatólag beszélni, és szép lassan elhagyta a rohangálást. Azt azért  nem mondanám, hogy nyugodt lett. Mászkált a lakásba afféle ideges, de lassú tempóban. Odament az egyik kedvenc helyére és elkezdte nézegetni a madarakat.



        Úgy tűnt, hogy jobban van a madarak talán elterelték a figyelmét, vagy valami jó dologgal nyugtatta magát. Oda - oda mentünk hozzá, és simogattuk beszéltünk hozzá úgy, hogy érezze rajta van a hám. Hámmal a kis testén eddig eltelhetett olyan 10-15 per ... folyamatosan figyelte a madarakat, de nem ugrott a kalitkára vagy ilyesmi, a megszeppentség miatt Ő is óvatosabb volt. Bár azokat a kis vadászos hangokat most is kiadta lsd. a videón: 

 


     Egyre jobban kezdte megszokni a hámot, így úgy döntöttünk, hogy a vacsorája után vesszük majd le róla. Minden lépése sokkal megfontoltabb volt, mint amikor hűm nélkül mászkált. 




    Vacsora után levettük róla a hámot, és Ő pedig egy jó nagyot aludt. Mindenképpen szeretnénk folytatni a hámhoz való szoktatást, hiszen akkor megnyílhat a Cupido előtt a világ, és végre velünk jöhet majd a kerbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése