Hátom Brit Cica a Háznál

Hátom Brit Cica a Háznál

2010. június 14., hétfő

Éjszakáink ...

Éjszakáink ... - vadászidény ;)

Régebben amíg nem költözött be hozzánk a kis Cupido, az éjszakáink csendesek szinte nesztelenek voltak. Én mindig is azt vallottam magamról, hogy úgy alszom mint egy macska - nagyon felszínesen és nem igazán mélyen. Minden apró neszre képes vagyok felébredni és, éjszaka ki - ki mászkálni, hol egy pohár vízért, hol a mosdóba, majd az ágyba, ez a bejáratott körforgásom éjszakánként, amikor a legtöbb ember szépen mélyen, és nyugodtan alszik.

Most, hogy Cupido is velünk van kicsit változtunk. Eleve azt veszem észre, hogy a drágaságunk nagyon szeretni azt amikor mi lefekszünk és Ő megkezdheti a kis éjszakai életét, a kis külön életét. Úgy látom, hogy neki azért nagyon sokféle világa létezik, ez az esti a láb vadászattal indul. Olyan 5 perc után megszán minket és nem vadássza a lábunkat, ami olyan csábítóan mocorog a takaró alatt. Egy másik nagyon kedves programjának hódol, ami nem más mint a fény vadászat :)

Mi is a fény vadászat? Ez egy nagyon komoly tevékenység ami nagyfokú vadász tudást kövezel meg. Ugyan is a fények folyamatosan jönnek a konnektorba bedugott valamiből, ami csak és kizárólag éjszaka kel életre, és csak is azért, hogy Cupido éjszakai életét megfűszerezze. Ezek a fények nagyon kis csacskák, ha oda ugrik a Cupido, eltűnik, majd ha hátrál egy kicsit akkor ismét feltűnik ... ezért ugrándozni kell, a fénytől el - majd vissza a fény felé, amíg az éjszakai vadászban van még szufla.

Szerintem teljesen érthető, hogy a vadászat után minden tisztességes vadász megéhezik, és ekkor bizony ropogtatni kell egy kis tápot, és megküldeni egy kis lefetyeléssel, bár ez a lefetyelés nem is olyan kicsi - jó sokáig szokott tartani.

A táplálkozás után egy újabb teljesen természetes vadász cselekedet veszi kezdetét, ami nem más mint a szerszám élezése, azaz a kaparófa kapargatása - és ha már van a kaparófán egy két csöngő bojt , akkor meg kell pofozgatni őket.

Ezek után meg kell nézni a gazdikat, hogy jól alszunk-e? Biztosan felmerül a kérdés a Cupidoban, hogy - hogyan is bírtuk ki ennyi ideig nélküle, pláne mozdulatlanul az ágyba. Ezért mindenképpen a kis dorombolós hangjával jeleznie kell, hogy Ő jól van, és itt van. Ilyenkor szoktunk közösen aludni egyet, de csak addig amíg én el nem kezdek mászkálni a mosdóba illetve a konyhába inni, ilyenkor azt gondolhatja, hogy valami jó móka lesz ahova megyek így el-el kísér.

Ahogy a fenti sorokból kitűnik, kicsit megváltoztak a nesztelen éjszakáink, de már egyre nyugodtabban alszok, mert menetrendszerű hangokat hallok, és mindig tudom merre jár, és mit csinál éppen a mi vadászunk.

Hajnalban aztán 4 vagy 6 felé (tudom sokaknak ez nem hajnal), úgy gondolja meg kell látogatnia minket ismét, sőt Cupido azt is a fejébe vette, hogy majd Ő ápolja a hajamat. Arra szoktam ébredni, hogy nyalogatja és rendezgeti a hajamat ... , pedig én is ápolom ám. Ha esetleg erre nem ébrednék fel, akkor kapok a nózimra puszikat - erre mindig felkelek ;)

Bár a képen több cica is van, de Cupido körülbelül úgy viselkedhet reggelenként mint a fehér cica :) :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése